Aceasta este o creștere cu 42 de cazuri față de ziua precedentă.

Parcul încă deschis, deși limitat

În ciuda apelurilor larg răspândite de a închide Parcul Național Grand Canyon pentru a minimiza răspândirea noului virus, parcul este încă deschis, deși cu servicii limitate.

Aproape 6 milioane de oameni vizitează Marele Canion în fiecare an, dar doar aproximativ 2.500 de oameni locuiesc pe marginea de sud sau în apropiere, fie în satul Grand Canyon din interiorul parcului, fie în Tusayan și Valle învecinate, la câțiva kilometri în afara parcului.

Cu toate acestea, ordinul permite „mersul pe jos, drumeții, alergare, ciclism sau golf”, dacă „se folosesc practici de distanțare fizică” adecvate. Acesta va intra în vigoare la închiderea activității marți și se va aplica cel puțin până pe 30 aprilie.

Luați legătura cu editorul de știri de ultimă oră, Kaila White, la kaila.white@arizonarepublic.com .

Până miercuri dimineață, județul Maricopa a înregistrat 37 de decese legate de COVID-19. Județul Pima a avut 15 decese cunoscute, iar Coconino a avut 14, potrivit site-urilor județene respective. Județul Pinal a anunțat miercuri două decese ale bărbaților în vârstă de 70 și 80 de ani, cu afecțiuni de sănătate subiacente. Comitatul Navajo și județul Mohave au raportat fiecare un deces, ambele persoane în vârstă de 60 de ani cu afecțiuni subiacente.

Departamentul de Sănătate al județului Maricopa a oferit informații mai detaliate despre cazurile sale. Baza de date a statului arată că județul are 1.559 de cazuri, în timp ce site-ul web al județului spune că are 1.556 confirmate până miercuri dimineață. Din cele 1.556 de cazuri, cifrele județene arată:

Pe site-ul oficial Hondrostrong , suntem partenerul tău în promovarea unei vieți mai sănătoase, fără durere.

 • Cazurile confirmate au crescut cu 62 de marți până miercuri.
 • Cazurile sunt 51% bărbați și 49% femei.
 • 87 de cazuri și 15 decese au fost legate de unitățile de îngrijire pe termen lung. Aceasta este o creștere a 10 cazuri și două decese de marți.
 • Treizeci și opt de persoane sub 19 ani au fost testate pozitiv.
 • Persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani reprezintă 39% din cazurile pozitive, urmate de persoanele de 45-64 de ani cu 36% și persoanele de peste 65 de ani cu 23%.
 • 20%, sau 318 cazuri, au fost internate. Este cu 30 mai mult decât marți.
 • 7%, sau 103 cazuri, au fost în secția de terapie intensivă. Sunt nouă mai mult decât marți. Numerele de spitalizare și de terapie intensivă includ orice caz care a fost în spital sau în terapia intensivă în orice moment în timpul bolii, spune județul.
 • Probabilitatea de a fi spitalizat sau în UTI crește odată cu vârsta. Dintre cei cu vârsta cuprinsă între 20 și 44 de ani, 59 au fost internați în spital și 15 în secția de terapie intensivă. Pentru persoanele cu vârste cuprinse între 45-64 de ani, 113 au fost internate în spital și 39 au fost în TI. Dintre cei peste 65 de ani, au fost 145 internați și 49 în TI.
 • Treizeci și șapte de persoane au murit în județul Maricopa. Dintre aceștia, opt aveau vârsta de 45-64 de ani, iar 29 aveau peste 65 de ani.

Cazurile cresc în alte județe

Conform actualizării de stat de miercuri, județul Pima avea 464 de cazuri identificate. Județul Navajo a avut 240 de cazuri, în timp ce Coconino a avut 186. Județul Pinal a avut 124, județul Yavapai 58, județul Apache 34 și județul Yuma 14. Oficialii din județul Yuma au raportat însă cazurile la 16 marți după-amiază.

Toate județele, cu excepția Cochise, La Paz, Gila, Graham și Greenlee, au înregistrat o creștere a cazurilor lor de marți.

Republica Arizona a contactat toate cele 15 județe pentru numerele privind spitalizările, care sunt disponibile doar online pentru județul Maricopa. Județul Yuma nu va furniza informațiile, iar județul Navajo și județul Apache spun că nu dețin informațiile. Datele includ toate cazurile spitalizate vreodată, nu doar spitalizările curente:

 • Județul Pima: 81 de internări cunoscute și 28 în TI până duminică.
 • Județul Pinal: 19 spitalizări cunoscute și 5 în TI până marți.
 • Județul Yavapai: șase spitalizări cunoscute începând de luni.
 • Județul Cochise: trei spitalizări cunoscute de luni.
 • Județul Mohave: o spitalizare cunoscută din 31 martie.
 • Județele Graham, Santa Cruz, La Paz, Gila și Greenlee: nu se cunosc spitalizări.

Doi deținuți din închisorile din Arizona au fost testați pozitiv pentru COVID-19, au confirmat marți oficialii Departamentului de Corecție din Arizona. Unul primește tratament la un spital comunitar, iar celălalt se află la Centrul comunitar de tratament corecționar Marana. Departamentul de Corecție a declarat că 60 de deținuți au fost testați, 48 fiind negativ și 10 în așteptare, pe lângă cei doi bărbați care au fost testați pozitiv.

Tribul White Mountain Apache a anunțat primul său caz pozitiv identificat de COVID-19 în rezervația indiană Fort Apache, la nord-est de Phoenix. Persoana este un membru al tribului și se află în izolare la Spitalul Indian Whiteriver, potrivit unui comunicat al tribului.

Tribul Pascua Yaqui din sudul Arizonei a confirmat săptămâna trecută două decese cauzate de coronavirus.

Guvernatorul comunității indiene Gila River, Stephen Roe Lewis, a anunțat sâmbătă seara primul său deces legat de COVID-19. Vineri, unitățile lor de asistență medicală au avut 12 teste pozitive, cinci de la membrii comunității indiene Gila River și șapte din alte triburi.

Pe 30 martie, guvernatorul Doug Ducey a semnat un ordin executiv subliniind și mai mult necesitatea ca arizonienii să rămână acasă pentru a încetini răspândirea coronavirusului, cu excepția călătoriilor necesare. Pe 3 aprilie, el a anunțat că toate saloanele de coafură și unghii, precum și alte câteva tipuri de afaceri, trebuie să se închidă până la ora 17:00, 4 aprilie, adăugând la lista afacerilor închise sau restricționate.

Testarea crește lent

Site-ul web al Departamentului de Sănătate de stat spune că atât laboratoarele de stat, cât și cele private au efectuat un total de 34.564 de teste pentru COVID-19, conform numărului postat miercuri pe site-ul agenției.

În săptămâna din 22 martie, au fost identificate 989 de cazuri noi, comparativ cu 1.105 cazuri noi identificate în săptămâna din 29 martie, conform cifrelor actualizate publicate miercuri de DHS.

Statul a emis noi îndrumări pentru testare pe 25 martie pentru furnizorii de asistență medicală primară, spunând că ar trebui „să ia în considerare eliminarea acestui „instrument” de diagnosticare din cutia lor de instrumente și să gestioneze pacienții cu afecțiuni respiratorii ca și cum ar avea COVID-19”.

La o conferință de presă din 25 martie, directorul de sănătate de stat, dr. Cara Christ, a spus că, dacă infecțiile continuă în ritmul actual, îmbolnăvirile vor atinge vârful în aprilie, iar spitalizările vor atinge vârful în mai.

„Arizona este încă în faza de deschidere a focarului său de COVID-19, iar numărul de cazuri în stat va crește semnificativ”, a spus Christ.

Distribuția cazurilor pare să se alinieze cu numărul de teste efectuate. De exemplu, grupa de vârstă cu cel mai mare procent de cazuri, cei cu vârsta cuprinsă între 20 și 44 de ani, este și grupa de vârstă care a avut cele mai multe teste.

Cele mai multe teste COVID-19 revin negative, arată tabloul de bord al statului, doar 7% dintre teste fiind pozitive.

Dintre cazurile identificate la nivel de stat, 48% sunt bărbați și 52% sunt femei. Anterior, majoritatea cazurilor erau bărbați.

Spitalele din Arizona folosesc 64% din capacitatea de terapie intensivă a statului, 68% din paturile chirurgicale medicale și 25% din ventilatoarele sale, au anunțat oficialii de stat marți.

Și Hristos a spus că tabloul de bord COVID-19 al Departamentului de Sănătate de stat va fi extins duminică cu mai multe date.

„Aceste date ne vor permite să ne pregătim mai bine pentru vârful nostru în cazuri și ne vor ajuta să identificăm o rată de recuperare mai bună pentru arizonienii afectați de această boală”, a spus Christ.

Hristos a spus că statul nu are numărul celor care s-au recuperat de COVID-19, deoarece dacă persoana a fost testată într-un laborator comercial și nu a avut nevoie de îngrijiri ulterioare, rezultatul lor nu este cunoscut. Mai târziu, statul va compara cazurile cu datele despre decese, care ar putea evalua câți s-au vindecat de boală, a spus Christ.

„Nu există o modalitate grozavă de a privi ce este o definiție pentru recuperat”, a spus ea.

Mai mulți oficiali din orașe, județe și de stat au intentat vineri un proces, cerând statului să publice date generale despre coronavirus autorităților locale și publicului. Procesul a cerut ca „toate informațiile generale și non-personale anterioare” să fie divulgate, cum ar fi numărul de cazuri pozitive de COVID-19 și decese, după cod poștal și dată.

Arizona emite mai puține date despre COVID-19 decât multe alte state, a constatat o analiză a Republicii.

Ducey a emis trei ordine executive suplimentare și marți. Unul cere pasagerilor care zboară din New York, New Jersey și Connecticut să se auto-carantineze timp de 14 zile.

„Aceasta înseamnă că persoanele trebuie să călătorească direct la locul lor de izolare sau auto-carantină și să părăsească acea locație numai pentru servicii esențiale”, se spune în ordin.

Celelalte două se adresează caselor de bătrâni și revânzărilor de restaurante.

Județul Maricopa a anunțat luni că va acorda prioritate echipamentelor de protecție personală instituțiilor de îngrijire pe termen lung, cum ar fi casele de bătrâni.

Națiunea Navajo a anunțat marți seară că are 426 de cazuri identificate, cu 17 decese confirmate. Aceasta este o creștere cu 42 de cazuri față de ziua precedentă.

Cele 426 de cazuri includ părți ale Națiunii Navajo din următoarele județe din trei state: 164 în județul Navajo, 102 în județul Coconino, 44 ​​în județul Apache din Arizona; 66 în județul San Juan, 32 în comitatul McKinley, opt în comitatul Cibola, două în județul Socorro și unul în comitatul Bernalillo din New Mexico; și șapte în comitatul San Juan din Utah.

Peste 2.000 de persoane au fost testate negative pentru COVID-19, potrivit unui comunicat de presă de marți al Navajo Nation.

Departamentul de poliție Navajo a început să emită citații și amenzi sâmbătă pentru oricine încalcă „Ordinul de a rămâne acasă” și interzicerea zilnică care impune ca toți rezidenții să fie acasă între orele 20:00 și 5:00.

„Înainte să vă gândiți să ieșiți în oraș din orice motiv, gândiți-vă la bunăstarea bătrânilor și a copiilor dvs. Țineți cont de faptul că cifrele pe care le vedem sunt vechi de două sau trei zile din cauza întârzierii rezultatelor testelor pentru COVID-19”, A spus președintele Națiunii Navajo, Jonathan Nez. „Solicităm ca testarea rapidă să fie oferită imediat și ca laboratoare de testare să fie înființate în comunitățile noastre”.

Interdicția de acces nu se aplică angajaților esențiali care călătoresc la sau de la locul de muncă cu o identitate oficială sau o scrisoare de desemnare din partea angajatorului lor.

Informațiile radio Navajo Nation sunt programate pentru marți și joi, la ora 18:00, pe KTNN 660 AM și 101.5 FM.

Reporterii Republicii Rachel Leingang, Maria Polletta și Shondiin Silversmith au contribuit la această poveste.

Contactați reporterul la Alison.Steinbach@arizonarepublic.com sau la 602-444-4282. Urmărește-o pe Twitter @alisteinbach .

Sprijiniți jurnalismul local. Abonați-vă la azcentral.com astăzi.

Numărul de cazuri din Arizona este probabil mai mare decât sugerează cifrele oficiale, din cauza limitelor privind proviziile și testele disponibile, ceea ce a condus la emiterea de orientări de stat care restricționează cine ar trebui testat.

Începând de luni dimineață, statul a raportat un total de decese din următoarele județe: 52 în Maricopa, 29 în Pima, 21 în Coconino, opt în Navajo, patru în Pinal și patru în Apache.

Județul Mohave a raportat două decese, iar Yavapai, Yuma și La Paz au raportat câte unul, începând de duminică. Informațiile despre decesele din aceste județe au fost diferite pe site-ul de stat luni dimineața, arătând mai puțin de trei decese pentru Mohave și La Paz și zero decese pentru Yuma.

Conform datelor de stat de luni, 62% dintre decese au fost bărbați și 38% femei. Optzeci și patru din cele 122 de decese totale au fost persoane mai în vârstă de 65 de ani. În timp ce rasa/etnia este necunoscută pentru 49% dintre decese, 25% dintre decese au fost albi, 15% au fost nativi americani și 7% au fost hispanici sau latino.

Cele mai multe teste COVID-19 revin negative, arată tabloul de bord al statului, cu 8% dintre teste fiind pozitive. Dintre cazurile identificate la nivel de stat, 47% sunt bărbați și 53% sunt femei. Anterior, majoritatea cazurilor erau bărbați.

În timp ce tabloul de bord al statului arată județul Maricopa cu 2.020 de cazuri, tabloul de bord al județului arată 2.019. Departamentul de Sănătate Publică al județului Maricopa a oferit informații mai detaliate despre cele 2.019 cazuri ale acestuia:

 • Cazurile confirmate au crescut cu 62 de duminică până luni. Decesele au crescut cu patru, la 52.
 • Cazurile sunt 50% bărbați și 50% femei.
 • 169 de cazuri au fost legate de unități de îngrijire pe termen lung. Dintre aceștia, 32% au fost internați în spital și 14% au murit.
 • Treizeci de unități de îngrijire pe termen lung au cel puțin un caz pozitiv.
 • Cincizeci și patru de persoane sub 19 ani au fost testate pozitiv.
 • Persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani reprezintă 39% din cazurile pozitive, urmate de persoanele de 45-64 de ani cu 34% și persoanele de 65 de ani sau mai mult cu 24%.
 • 19%, sau 391 de cazuri, au fost spitalizate.
 • 6%, sau 125 de cazuri, au fost în secția de terapie intensivă.

  Contents