Lions Mane Gummies : A szervátültetés legújabb mérföldköve: Sertésszívek agyhalott betegeknek

VÉLEMÉNY: Az Egyesült Államok lions mane gummies site szervadományozási rendszere halálos monopólium. Fel kell szakítanunk.

Milyen változtatásokat terveznek?

A HRSA változásai az UNOS által használt informatikai rendszer fejlesztésére és korszerűsítésére irányulnak. Ez magában foglalja az adatbázis irányítópultjainak frissítését is, amelyek részletezik a szervvisszanyeréssel és az átültetésekkel kapcsolatos adatokat. Az ügynökség egy felhasználóbarátabb weboldalt is indított a betegek és a családok számára.

A HRSA azt is közölte, hogy további szerződések megkötését tervezi több szervezet bevonása érdekében, azzal a céllal, hogy "erősítse az elszámoltathatóságot".

"Aktívabb versenyt javasolnak a lényegében 30 vagy 40 éves monopóliumért" – mondta Dr. Andrew MacGregor Cameron transzplantációs szakértő, a Johns Hopkins Kórház fősebésze. „Ez potenciálisan pozitív. Mindannyiunknak együtt kell várnunk, és meglátjuk, van-e jelentős változás.”

Az UNOS közleményében kijelentette, hogy elkötelezett amellett, hogy a HRSA-val együttműködve végrehajtsák a reformokat, és közös céljuk, hogy minél több embernek segítsenek, "miközben növelik az elszámoltathatóságot, az átláthatóságot és a felügyeletet".

"Úgy gondoljuk, hogy rendelkezünk azzal a tapasztalattal és szakértelemmel, amely az ország betegeinek legjobb kiszolgálásához és a HRSA javasolt kezdeményezéseinek megvalósításához szükséges" – áll az ügynökség közleményében.

A szervek repülési késése: A transzplantáció rendkívül kockázatos lehet, ha az átszállítás túl sok időt vesz igénybe

Problémák a rendszerrel

A szakértők szerint a HRSA terve nem foglalkozik lions mane gummies közvetlenül azzal, hogyan javítaná a szervek elérhetőségét és a hatékony szállítást, amelyek kulcsfontosságúak a hozzáférés és a méltányosság javítása szempontjából.

"Mindannyian izgatottak vagyunk a rendszerreform lehetőségétől" – mondta Cameron. De "a sebességkorlátozó tényező itt a rendelkezésre álló szervek hiánya."

A verseny fokozására és a szervbeszerző szervezetek fokozott felügyeletére vonatkozó terv "megfelelő, de nem lesz az a változás, amelyre a várólistán szereplő betegeknek szüksége van" – mondta.

A szenátus pénzügyi bizottsága 2020 óta vizsgálja a hálózatot és az UNOS-t.

Tavaly augusztusban a bizottság kiadta jelentését, amelyben arra a következtetésre jutott, hogy évente 28 ezerrel több szervet lehetne átültetni, ha a szabályozást megreformálnák és a szervgyűjtő szervezeteket felelősségre vonnák. Szakértők becslése szerint akár 40 milliárd dollárt is megtakaríthat a következő évtizedben.

A jelentés azt is megállapította, hogy a hálózat felügyeleti hibái kockázatot jelentenek a betegek biztonságára, a vizsgálati eljárások hibáira és szállítási problémákra, amelyek „életmentő szervek elvesztéséhez vagy megsemmisüléséhez vezettek szállítás közben”.

Végül pedig a vizsgálat megállapította, hogy az UNOS nem rendelkezett a hálózat informatikai rendszerének frissítéséhez szükséges műszaki szakértelemmel, ami olyan műszaki megszakadást vagy meghibásodást eredményezhet, amely károsíthatja a betegeket.

„A rendszer, mondhatnám, régi” – mondta Rosas, a National Kidney Foundation munkatársa lions mane gummies. "Jobb közlekedési rendszerre van szükségünk."

Rosas reméli, hogy a változtatások növelik az átláthatóságot és a nyomon követést. Rosas szerint néha a betegek nem is tudják, hogy transzplantációt ajánlottak fel, vagy elutasították őket.

„Azt akarjuk, hogy a lions mane gummies official a legjobb transzplantációs elosztási rendszer legyen, a lehető legkevesebb hulladékkal rendelkezzen, és hasznosíthassa ezt az értékes ajándékot, amelyet a donor és a donorok családja jelent. adjuk a pácienseinknek" – mondta. „Becses ajándékként kell kezelni."

A héten megjelent bejelentés a Washington Post elemzésének nyomán is kiderül, hogy nagyszámú máj megy kárba, miután az UNOS 2020-ban bevezette azt a politikát, amely a legbetegebb betegeket helyezte előtérbe, tartózkodási helyüktől függetlenül, veszélyeztetve a betegeket azokon a területeken, ahol amúgy is hiányzott az egészségügyi ellátás. hozzáférés.

1 millió transzplantáció lions mane gummies official website: A fejlődés közepette a szervátültetés problémái továbbra is fennállnak

A szervátültetés legújabb mérföldköve: Sertésszívek agyhalott betegeknek

Szakértők szerint a szervátültetési rendszer aránytalanul károsítja a színes bőrű betegeket

A Szenátus Pénzügyi Bizottságának jelentése rávilágított a szervátültetési hálózatban tapasztalható egyenlőtlenségekre is, és arra a következtetésre jutott: "Ez a probléma még akutabb a színes bőrűek és a vidéki közösségekben élő emberek számára."

A színes bőrűek a várólista 60%-át teszik ki, de az adományozott szerveknek csak körülbelül 35%-a származik nem fehér bőrű betegektől lions mane gummies official. Míg a szerveket nem faji és etnikai hovatartozás alapján hasonlítják össze, a hasonló etnikai hátterű donoroktól származó szervek nagyobb valószínűséggel jelentenek egy pácienst az orvosi szempontból.

Sőt, egy fehér embernek a várólistán körülbelül 50% az esélye, hogy évente átültetést kapjon. Egy fekete betegnek 25% az esélye.

A neves Nemzeti Tudományos, Mérnöki és Orvostudományi Akadémiák tudósaiból álló testület szerint a színes bőrűek és a fogyatékkal élők hátrányokkal szembesülnek az átültetés, a beutaló és a hosszabb várakozás során, amely a rendszer elemzését részletezte egy tavalyi jelentésben, amely sürgette. egy nagyjavítás.

A fekete bőrű betegeknél például négyszer nagyobb a veseelégtelenség kialakulásának esélye, ennek ellenére kisebb az esélye, hogy veseátültetésre utalják őket, és ritkábban kerülnek a várólistára.

"Bármilyen változtatás a listán szereplőknek segít, de a színes bőrű egyéneknek remélhetőleg hamarabb juthatnak át az átültetéshez, mint most" – mondta Rosas.

Cameron szerint azonban az egyenlőtlenség kijavítására szolgáló megoldások "még nem nyilvánvalóak" a HRSA tervében.

„Az alulreprezentált, kisebbségi közösségek aránytalanul sokat szenvednek a transzplantációs várólistákon. A reformoknak figyelembe kell venniük a jelenlegi rendszerünkben rejlő valóságot” – mondta lions mane gummies official Cameron. „Mindig bizakodó vagyok, hogy a betegeknek lesz haszna a reformból. Ha nem, akkor nem csináltuk megfelelően."

Közreműködik: The Associated Press

Érd el Nada Hassaneint a nhassanein@usatoday.com címen vagy a Twitteren @nhassanein_ .

Az FDA májusban ülésezik, hogy megvitassák, engedélyezik-e a fogamzásgátló tabletták vény nélkül kaphatóságát az Egyesült Államokban.

A HRA Pharma, a Perrigo gyógyszergyár tulajdonában lévő francia gyógyszergyártó tavaly júliusban kérelmezte Opill-tablettájának vénykötelesről vény nélkül kaphatóra való átállítását, amikor egy gyógyszergyár először lions mane gummies official kért engedélyt fogamzásgátló tabletta vény nélkül történő értékesítésére Az Egyesült Államok.

A Perrigo szerint az Opill-t vényre használják az Egyesült Államokban, amióta 1973-ban jóváhagyták. Az FDA tanácsadó testülete várhatóan novemberben vizsgálja felül a gyógyszer vény nélkül kapható engedélyezésére vonatkozó kérelmet, de május 9-re és 10-re halasztották a további információk mérlegelését.

FÉRFI SZÜLETÉS ELLENŐRZÉS: Az „izgalmas” gyógyszer új férfi fogamzásgátlóvá válhat

A francia gyógyszergyártó igyekszik elérhetőbbé tenni a fogamzásgátló tablettákat

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ szerint a hormonalapú tabletták a fogamzásgátlás leggyakoribb formái közé tartoznak az Egyesült Államokban, de mindig is receptre volt szükségük.

"Az elmúlt 50 évben elérhető termék esetében, amelyet nők milliói használtak biztonságosan, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy elérhetőbbé tegyük" – mondta Frederique Welgryn, a HRA stratégiai igazgatója, amikor a vállalat bejelentette, hogy alkalmazás vény nélkül való használatra.

Ha az Opill vény nélkül kapható, csatlakozna a sürgősségi fogamzásgátlókhoz, mint a B-terv a gyógyszertárak polcain lions mane gummies official.

Az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászok Kollégiuma , az Amerikai Orvosi Szövetség és az Amerikai Családorvosok Akadémiája támogatja a fogamzásgátló tabletták vény nélkül elérhetővé tételét.

ANYAI HALALÁS: 40%-kal nőtt a szülés közben elhunyt nők aránya. Ezek a halálesetek megelőzhetők.

"A nők szükségletei árnyaltak, és itt az ideje, hogy egészségügyi lehetőségeik tükrözzék ezt" – mondta Frederique Welgryn, a Perrigo női egészségügyért felelős globális alelnöke.

A fogamzásgátló tabletták vény nélkül kaphatók a világ nagy részén, beleértve Dél-Amerikát, Ázsiát és Afrikát is. Tavaly először vény nélkül kaphatók fogamzásgátló tabletták az Egyesült Királyságban.

Hogyan működik az Opill fogamzásgátló tabletta?

Az Opill a szintetikus progesztin hormont használja, hogy blokkolja a spermát a méhnyakból, megakadályozva ezzel a terhességet. A legtöbb egyéb fogamzásgátló tabletta progesztint és ösztrogént használ, és a csak progesztint tartalmazó tablettákat, mint az Opill, gyakran ajánlják azoknak, akik egészségügyi okok miatt nem szedhetnek kombinált tablettákat.

A HRA Pharma igyekszik meggyőzni az FDA-t arról, hogy a nők biztonságosan szűrhetik magukat olyan állapotok miatt, amelyek növelik a ritka, de veszélyes vérrögök kialakulásának kockázatát fogamzásgátló tabletták használatakor. De nem a progesztin, hanem az ösztrogén felelős az orális fogamzásgátlókkal kapcsolatos vérrögképződés kockázatáért.

Ennek ellenére a legtöbb nő számára a gyógyszerek biztonságosak; Az FDA adatai szerint minden 10 000 kombinált tablettát szedő nőből mindössze 3-9 szenved vérrögtől. Ez összehasonlítható azzal, hogy 10 000 lions mane gummies official fogamzásgátlót nem szedő nő közül 1-5 nő szenved vérrögöktől.

CALIFORNIA SEX ED: Az új kaliforniai törvényjavaslat a biztonságos szex előtérbe helyezi az ingyenes óvszert az állami iskolákban

Mélyebbre ásni

  • Mifepristone: A texasi bíró olyan érveket hallgat meg a perben, amelyek kiszoríthatják a nagyobb abortusztablettákat az országos piacról
  • Fogamzásgátlók: A George Washington Egyetem sürgősségi fogamzásgátlási automatát telepít a diákok számára
  • Az „izgalmas” gyógyszer új férfi fogamzásgátlóvá válhat: az „izgalmas” gyógyszer új férfi fogamzásgátlóvá válhat. Íme, miben különbözik a többitől.

Közreműködik: The Associated Press

Lépjen kapcsolatba Christine Fernandóval a cfernando@usatoday.com címen, vagy kövesse őt a Twitteren a @christinetfern címen.

Mivel a New York-i gyermekbénulás járvány több száz emberre terjedhet ki, a hatóságok vészjelzést adnak az újjáéledő fertőző betegség miatt, amely az elmúlt nemzedékeket sújtotta, mielőtt évtizedekkel ezelőtt oltással felszámolták volna lions mane gummies official.

Sok new yorki – különösen az 1950-es évek eleje után születettek – számára, amikor a gyermekbénulás évente több mint 35 000 amerikait tett rokkantságba a széles körben elterjedt védőoltás előtt – az egészségügyi figyelmeztetések szerteágazó kérdéseket vetettek fel az egykoron rettegett vírussal kapcsolatban, amelyről már-már feledésbe merült.

A tisztviselők közegészségügyi gyorstanfolyamot ajánlottak fel a gyermekbénulás terjedésétől kezdve egészen addig, hogy kik lions mane gummies fenyegetik a fertőzés miatti lebénulást. Emellett több ezer beoltatlan New York-i lakost, köztük a Rockland és Orange megyékben a járvány epicentrumában tartózkodókat sürgették, hogy kapjanak oltást és fékezzék meg a vírus terjedését.

„Tragikus, mert teljesen megelőzhető” – mondta Dr. William Schaffner, az Infectious Diseases Society of America szakértője, megjegyezve, hogy a gyermekbénulás elleni védőoltások szinte teljes védelmet nyújtanak a betegségek ellen.

„Így működnek az oltások, és ezért kötelezzük az oltást, hogy ezek a dolgok többé ne forduljanak elő” – tette hozzá Schaffner, a Vanderbilt Egyetem Orvosi Központjának professzora.

Ebben az összefüggésben a USA TODAY Network New York beszélt Schaffnerrel és Dr. Kimberly Thompsonnal, a gyermekbénulás szakértőjével és a Kid Risk, Inc. elnökével arról, hogy mit kell tudni az embereknek a gyermekbénulás újbóli megjelenéséről.

Az alábbiakban fontos tények találhatók a gyermekbénulásról Schaffner és Thompson meglátásaira, valamint az állami és szövetségi közegészségügyi információk elemzésére alapozva.

New York-i gyermekbénulás: „A jéghegy csúcsa”: Hogyan riasztanak az állami egészségügyi tisztviselők a gyermekbénulás miatt

Kit fenyeget a New York-i gyermekbénulás kitörése?

A gyermekbénulás veszélyt jelent mindenkire, aki nem oltott be a vírus ellen. Ez egy olyan csoport, amely a javasolt négyadagos oltási sorozat beadásához túl fiatal gyermekeket, valamint minden korosztályt magában foglaló, különböző okok miatt nem oltott embereket foglal magában.

Például körülbelül 1 140 000 New York-i 5 évesnél fiatalabb. A gyermekbénulás elleni védőoltás azonban akkor a leghatékonyabb, ha a gyerekek megkapják mind a négy ajánlott adagot, amelyeket általában 4 és 6 éves lions mane gummies site koruk között töltenek be. Ez azt jelenti, hogy New York legfiatalabb gyerekei közül több tízezer. Yorkot jelenleg veszélyezteti a gyermekbénulás járvány.

A gyermekbénulás elleni védőoltás csaknem 100%-ban hatékonynak bizonyult a betegségek megelőzésében, ezért a széles körben elterjedt oltási kampányok oda vezettek, hogy az Egyesült Államok egészségügyi tisztviselői 1979-ben felszámolták azt , annak ellenére, hogy a nemzetközi utazók ritka eseteket hoztak be.

Hány New York-i gyermek nincs beoltva gyermekbénulás ellen?

A legfiatalabb gyerekek mellett néhány New York-i szülő visszautasította több ezer idősebb gyermek gyermekbénulás elleni védőoltását, annak ellenére, hogy az állami törvények előírják az állami és magániskolai tanulók számára az oltást, kivéve az orvosi mentességet.

Ellenőrizze lions mane gummies official website körzetét: A gyermekbénulás elleni védőoltások egyes iskolákban elmaradnak

A vallási mentesség megszűnése óta sok iskola szorgalmazta a védőoltások arányának növelését a mentességet korábban kérelmező gyermekek körében, vagyis 2018-ban országszerte körülbelül 26 000 gyerekből, vagyis az iskolás gyerekek 1%-ánál.

Contents